EGLAM's Kennel
                    Eglam's Kennel i Helsingborg      
               Uppfödning av papillon
     
            ... Välkommen till oss!...
 
            
          8CD559B5-4191-47CB-933A-7FDA7E05AAC5
 
            
                                     
                        

                        

                    ❤️  Valpar planeras till hösten 2019 ❤️

    

                                 

            Fler bilder och filmsnuttar finns på Facebook sidan 

                  https://www.facebook.com/eglams.kennel

              Alla våra hundar är PRA testade via optigen

                          eller fria genom fria föräldrar.                    

 
               ***  SKK Registrerad kennel. Genomgått skk's uppfödar utbildning. 
                                                   Medlem i papillonringen ***                                                                                                                                    
                                                         
                             
  ❤️ MIN BLOGG ÄR UPPDATERAD DEN  8 februari 2019  ❤️
 
  
 
                               
 
 
   
                                                                                     
                                               
                                                 
                                 
.                                                                                                                                                           

Skapa en gratis hemsida du också!
Cybersite.se skapar du hemsidan snabbt och enkelt med färdiga designmallar

Besökare idag: 0
Denna månad: 41
Totalt: 28507
Skaffa en gratis hemsida på Cybersite.se

Blogg

dagens dilemma

Försöka duger - var det någon som sa!

Nu har jag i mina försök att rätta till min blogg, lyckats radera flera inlägg...så det är tidsmässigt nu ett väldigt glapp!! Skam den som ger sig, så nu fortsätter vi från dagens datum!😉

Ästhers/Alvins samt Ylvas/Pixels valpar artar sig fint. 

Har alldeles nyss fått lite Ågren kring tikvalparna... Vilken skall jag behålla som Fodervalp!? Hmm... Funderar o funderar. Det som var så självklart innan är nu lite tveksamt. Det är ju två fina töser... ÅÅÅÅÅMMD, varför skall det vara så svårt!?

Nya tankar...Ylva är till salu under rätt förutsättningar. Läs mer om henne under våra papillons. 

Hilma söker en Fodervärd som vill ha en hund som gärna jobbar lite aktivt med hjärnan. Hon har testat på target, nosework och har stundtals lätt att lära - med rätt belöning ( läs god ☺️ )

Hilma vill gärna testa på agility...

 


Sköna Valborg...

Ibland springer tiden iväg! Man hinner nästan bara blinka så har det blivit ny årstid och mycket har hänt i ens vardag - ungefär som nu!! Det är idag redan sista dagen på april månad, snart är det underbara härliga maj och dax för en rolig säsong med utomhusutställningar!! Det ligger inplanerat Bjuv, Degeberga och Höganäs bland inofficiella utställningar nu till en början och sen drar vi iväg till Borås och Tvååker bl a. Har fått många frågor kring valpar - det planeras till hösten på ett ungefär...

Jag önskar er alla en riktigt härlig vår, glöm inte bort att fästingarna och sniglarna vaknat, så rensa pälsarna på era pälsklingar efter att ni varit ute på promenad!

kram Jenny och doggisarna


Nytt år, nya tider, nya tankar...

Tre veckor har passerat sedan jul, känns som det var väldigt länge sedan. Knasigt hur tiden bara blåser förbi! Lika länge sedan är det som valparna flyttade. Känns som evigheter sen de bodde här...otroligt.

Nu hinner man väl knappt blinka förrän vi är i Danmark på utställning den 30/1...sen är det hög tid att planera in året i kalendern. 

Utställningar, student, semestrar och troligen valpar... Oj, man hinner knappt med! 

Hundarna njuter för tillfället allt vad de kan av snön som faktiskt kommit på besök i Skåne. Det gäller att ta tillvara på allt så vi gör vårt bästa. Hilma o Bella busar på rätt bra men man märker att Bella börjar bli stor och att Hilma är valp ännu... Bus bus bus... Lilla hönan! Ylva agerar polis och Ådi är den ständiga hjälten...alltid lika cool. Ästher förutsätter att vara min lilla följeslagare så ja...allt är i sin ordning.


Två veckor har passerat

My good... Valparna växer o frodas. Tjockisar börjar de bli på riktigt nu...


Välkommen bebisar!!

Vid ettiden i natt föddes tre små Ästher/Harry bebisar. 4 1/2 dag för tidigt föddes en tik och två gossar, med kejsarsnitt. Detta då två sv dem var väldigt stora och inte kunde komma ut. Vattnet gick, nästa blåsa kom...men inga värkar och inga valpar. Efter en lång natt, men en trött  och illamående mamma och en väldigt medtagen tikvalp så har nu lugnet lagt sig i valplådan och Ästher är en utomordentlig mamma, som tvättar och sköter om sina små. Mat har hon gott om och massor med tålamod... Så nu håller vi tummarna att allt flyter på som man kan önska och att valparna ökar i vikt för varje dag.


Uppdatering kring allt och nya valpar på G

Det har varit en händelserik början på hösten.

Penny, vår lilla bollkonstnär, har flyttat hem till sin mamma Xindra och mår förträffligt hemma hos Per & Maj Och mamma Xindra såklart. Vi är så glada att det finns "sånna som dem" - på ren skånska...

Vår drottning här hemma, Honey, lämnade tyvärr oss i förra veckan. Ett enormt tomrum och stor saknad har  såklart uppstått. Det är det jobbigaste med djur, när det en dag tar slut. När sjukdomar slår till och man står  kvar med ett tomt koppel och tack o lov, bilder och Goa minnen... men det är tufft.

Glädjemässigt man får focusera på då, är det som är roligt. Bl a att Honey skall bli mormor om några veckor. Enligt ultraljud på Ästher då visade minst 3 bebisar i magen. Hjälp till och skicka lite positiva tankar, så håller vi tummar o tassar att det blir tre små guldklimpar ( oavsett kön o utseende, bara allt går bra ) som gör entré i vårt liv under sista delen av höstlovet...

Tills dess önskar vi er en härlig höst

 Halloween


Tiden flyger iväg!

Oj vad tiden försvinner snabbt. En sommar med en del sol o avkoppling, en del regn o blåst, en del härliga dagar, en del hundutställningar... Och nu, höstterminen har startat.

Planerar o funderar, evt en parning här nu i september/oktober så evt blir det höst/vinter valpar.

Bella löpte i juli, Honey och Ylva löper nu. Snart dax för Ästher att löpa. Hon har ändrats så och blivit en annan hund än den hon var i våras och vi är så tacksamma!

Lilla Hilma är en liten marodör. En go sådan. Tuggar på allt som valpar gör men oj vad glad jag är att vi inte hunnit köpa ny soffa o sådant ännu... Krafs krafs här och lite så. Tur hon e söt annars hade hon nog stundtals varit billig hihi.

Ådi går från klarhet till klarhet. Växer, pälsen växer...han e min lille prins!

Penny har flyttat hem till sin mamma Xindra och det känns så bra. Om än att vi saknar vår lilla minitös och alla bollekar vi haft. Men det finns ingen annanstans hon kunde fått det bättre!

Ja, det rör sig framåt!


valparna 12 veckor

God morgon! 

Solens strålar värmer riktigt riktigår mycket nu. Det är helt underbart! Både två och fyrbenta njuter. Vissa i skuggan, andra i solen...några i poolen!

Goliat och Ingo har flyttat och vi får rapporter, bilder och filmer från deras nya äventyr. Det känns så bra! Härlig känsla när de hittat "rätt". Frans hade vi kontakt med en underbar familj, men av olika anledningar så som det ibland blir så ändrades förutsättningarna och Frans flyttade aldrig. Lika glad är han för det, helt ovetandes. Han stannar tills jag hittat ett lämpligt hem åt honom. Helst vill vi ju sälja honom på halvfoder. Han har något väldigt speciellt den lille gossen. Han har DET, helt enkelt. Är mkt intresserad av att se vad en utställningsdomare anser om honom, lägg där till hans närvaro och lugn kombinerat med nyfikenhet. En liten  stjärna helt enkelt...

Lilla Hilma då? Jo, hönan lär sig mer och mer. Från att sedan födseln slagit dövörat till så är hon nu mer och mer duktig på att komma när man kallar och visar att hon minsann kan hon med och inte bara Frans. Det skall nog bli hund av henne med, bår lilla loppa. Hon är väldigt tydlig o duktig med att visa att hon vill gå ut, gå och lägga sig, kela och mysa. Härligt! 

Nu är valparna 12 veckor och strax redo att möta världen. Känns som att det blir mkt camping m hundarna i sommar...gott!!

Utställningar då? Jo, Borås avklarad. Mkt märklig tillställning. Ådi fick excellent o ck på fredagen, 2:a i sin klass. Söndagen likaså, exakt samma. Lördagen strök nästan alla som var där antingen sin hund eller så la man utställningen åt handlingarna. Det blev så många lustiga resultat! Ja, så kan det bli.

Vi ser fram emot kommande helg då det är Tvååker utställning. Lilla Bella började dock löpa igår så det skall bli spännande att se ( not ) hur detta går m utställning o allt. Jaja, det löser sig... Mest synd om Alvin kanske som får nya sig med att leka m Ådi och inte älskade syrran...


Ingo har flyttat, Goliat flyttar snart... Det blir tomt!

Vet ni, flera gånger får man frågan, känns det inte konstigt att lämna bort valparna sen när de blir stora nog... Jag brukar svara att det är något man måste vara införstådd med från början.

Vi har bara valparna en kort tid, lägger grunden till deras framtid och försöker få valparna så trygga och glada vi kan, under denna tid.

Just denna kull är speciell. Alla fyra valpar är framåt, trygga, självsäkra och glada! Ingen är tillbakadragen utan alla fyra är så lyckliga o framåt! Alla på vars ett sätt...

Idag flyttade Ingo till en klok och rar tjej i Stockholm. Det kändes tryggt att lämna över honom.

I nästa vecka flyttar Goliat till Båstad. Matte där är väldigt van vid Papillon och husse skall utmana sig själv med att denna gång få chansen att vara med från första början. Två äldre papilotter finns redan i hemmet och jag vet att ni kommer att ta hand om Goliat på bästa sätt. Härligt!

Frans. Eftersom att jag är i valet och kvalet ang om vi skall sälja honom eller ha honom på halvfoder så blir han troligtvis kvar hemma hos oss ett tag till att börja med.

Och syrran Hilma stannar ju kvar här på heltid! Spännande spännande!


8 veckor gamla och sommaren gör entré

Nu har vaccinering, chipmärkning och besiktningar är avklarade. Allt UA, känns härligt!

8v

Halsband i olika färger har nu blivit tilldelat varje valp, med ganska bra resultat faktiskt. Annars brukar det vara någon som absolut inte vill, men denna gång flyter det på ganska så obekymrat.

Våra småttingar skall ju stanna kvar här ett tag till har vi bestämt, så det blir mycket "bonustid" att kunna lära känna de små!

De utvecklas och tar för sig, lär sig om livets regler, att ta hänsyn till övriga flocken och tålamod - viktiga hörnpelare. Fina småttingar, mycket energi...glädje!!

Och deras fantastiska mamma Ylva, outtröttlig... Tålamod...uppfostran... Bättre tik finns nog inte. Samma skrot o korn som Ylvas mamma Pärlan, hon var också fantastisk...

ok, valparna då... Hur är de?

Hilma, denna lilla busiga. Hon som tidigt slog följe m Bella, och har ungefär lika mkt skit för sig som Bella (systrar emellan). Tuggar gärna på strumpor, när det sitter en fot i... Skoband är också gott, och mattes växter i rabatten. Jepp, och henne skall vi behålla...hur tänkte vi där??

Ingo, den lilla bollen. Man kan inte annat än tycka om hans kärvänliga sätt. Lägger sig gärna vi ens fötter och somnar till. Är inte särskilt " gnagig"... Mysig o sällskapssjuk.

Goliat, mitt lilla hjärta. Han har en speciell plats hos mig. Han snodde den som liten och det sitter liksom kvar. lite busig men med glimt i ögat. Alltid glad.

...å lille Frans... Den lille mannen med stora hjärtat. Tänkte evt att han skulle flytta till fodervärd. Han har kropp o hållning som jag tror på så vi får se om han lämpar sig för utställning. Håller tummarna!