EGLAM's Kennel

Uppdatering från oss...

Hej Alla

Det har varit full rulle, verkligen i vårt liv. Mycket tid har gått åt avslutningar på alla barnens aktiviteter. Vi har också varit i stugan en del, hunnit med utställningen i Hässleholm men även varit hos veterinären med Penny, Maja och lilla Zoey.

Zoey gick igenom helt utan anmärkning, vår lilla tös. Och var jätteduktig, men oj vad hon var slut sen när vi kom hem. Penny vaccinerades sin årliga samt fick sitt pass, så nu kan hon också följa med oss utomlands! Maja däremot har varit dålig. Hon är fortfarande inte sig själv om än att vi möjligen kanske tycker att hon är på bättringsvägen. Kanske är det ett önsketänkande...? Hon fick hjärnskakning härom veckan, efter mycket bus och stoj och att springa fritt...tyvärr sprang hon och krockade med Ylva, en klockren PANG. Ylva skakade lite på sig och sprang vidare, men Maja blev dålig, och tuppade nästan av. Sen dess är hon inte sig lik, ännu. Vi skall på återbesök om tre veckor.

I övrigt mår vår lilla flock här hemma mycket bra. Honey har klivit in i sin farmors roll, åt Zoey. Ylva är storasyster bus, Penny är moster lagom...lagom bus, lagom lugn. Så hela flocken är delaktig i hennes uppfostran och det är en fröjd att se. Lilla Zoey är en mycket positiv liten tjej, orädd, nyfiken och framåt. Och vi håller alla tummar o tår att hon skall fortsätta utvecklas på ett positivt vis så att vi kan ställa ut henne framöver!

I nuläget inväntar vi mest skolavslutningen, en härlig sommar och förhoppningsvis massor av roliga upptåg! Husvagnen skall dammas av, stugan skall få ny färg inne på de två sista rummens väggar, och hemma skall vi anlägga en ny altan... Så jo, vi längtar efter 9 veckors sommarlov!!

Självklart blir det en och annan utställning också. Lilla Ylva spås ju en lovande karriär, bara hon kommer ur sin spökålder och lyfter upp sin svans på ryggen igen, där den hör hemma. Det är något magiskt över henne och hennes svans...Den är hon liksom född med, på ryggen, men baske mig om hon inte tappar den så fort vi kommer på utställning...Men vi kämpar vidare, anar en liten antydan till att det håller på att lossna för henne...

Hörs!


Zoey 7 veckor

Lilla Zoey

Så stor och medveten hon hade blivit när vi kom hem från semestern! Den där veckan, mellan 6 och 7, gör så otroligt mycket i utvecklingen. När vi åkte var hon en försiktig liten dam, som helst höll sig i vardagsrummet, kunde gå ut lite kort och kissa ( hon är väldigt duktig med det ) men passerade helst inte gränsen strax utanför vardagsrummet ut mot hallen...

När vi kom hem, möttes vi av en glad valp, som formligen ägde vardagsrummet, hallen... ja hon följde oss helt kort och gott! Hon springer gärns fram till dörren, vill gå ut. Och, precis som sin mamma, är hon gärna gärna ute. Hon har varit med ute kortare stunder utanför trädgården, och hon springer glatt med oss...själv eller med sin lilla flock. Hon är en pigg och framåt liten dam!

Zoey7v


Hälsningar från Mallorca

Skickar er lite sol o sommarvärme. Här på Mallis är det ungefär som midsommarvärme hemma...kanske lite varmare. Lite blåsigt ibland, men när det är vindstilla och en 22-23 grader varmt är det helt underbart.

Fossar

Eftersom att jag inte är någon badkruka så smärtar det mig att erkänna att jag hittills bara tagit ett enda dopp... Men det kommer fler dagar! Har fullt upp med att kolla när barnen plaskar runt i poolen!

Får ständiga rapporter hemifrån också att både hundar, mannen o våra två barn hemma har det bra. Lilla Zoey är ett monster numera, mer vild än tam! Precis som valpar i hennes ålder skall!!

hörs vidare! Kram från poolen...


Ylva har fyllt 1 år, Zoey är snart 6 veckor...

Tyvärr har jag haft mkt problem med att kunna ladda in nya bilder på min hemsida så det har knepats o knåpats...en bild har jag lyckats få med iallafall...

hmm

Sin ett års dag firade Ylva tillsammans med Penny och Honey i skogen...Maja fick vara hemma med Zoey. Underbar dag, underbart väder och en mkt trevlig ettåring!

Stort grattis till alla syskonen i efterskott hälsar syrran!

Lilla Zoey växer precis som hon skall. Springer runt och busar med alla de andra fyrbenta och väldigt gärna med de tvåbenta i denna familjen också!

Klorna klipps utan större invändningar, tänderna är små och söta och duktiga på att jaga fast i strumpor. Hihi...Lillfisan. Håller alla tummar, tassar och allt annat för att hon skall få ett korrekt bett, bli alldeles lagom i storlek och stanna kvar hos oss... Lilla Zoey. Hon är en sådan pigg och härlig hund, absolut rätta virket!

Imorgon åker jag tillsammans med tre av barnen till Mallis för en vecka i solen, så vi får se om det fungerar med uppladdningar, kanske kommer en strandbild att landa här!

Jenny


4 veckor och 920 gram stor...

Minsann har inte det blivit onsdag igen, Zoeys 4 vecka hos oss... Våren är här, underbart!!

zoey4v

Vår alldeles egna stoppade korv, med svans och 4 söta tassar... 920 gram väger damen idag. Klart att man måste ta många vilopauser nu när de små tassarna springer runt lite, små små bissingar letar sig fram o biter mamma Maja i både tassar och öron.

Till oss tvåbenta söker hon sig mer och mer. Slickar fingrar, pannor, kinder ja, allt hon kommer åt. Lilla tjockfia, snart kommer det att höras små skall. Hon rör sig i hela valphagen nu, förvisso är den ganska stor för en liten chihuahua valp men alldeles lagom för att introduceras i det verkliga livet.

Ja minsann, våren är här. Efter många sorger o bedrövelser så blev det äntligen vår! Och om två veckor är jag på Mallorca med tre av sönerna medans dottern, äldsta sonen och mannen stannar hemma och passar hundarna. Hinner inte med i planeringen känner jag. Har varit så upptagen med allt annat att jag inte hunnit koppla att det snart är dax för en vecka i solen!!

Nåväl, nu väntar sista rycket i sonens garderob sen skall jag hämta mina yngsta i skolan och ta med dem och hundarna ( inte Maja dock, hon får vänta några veckor tills Zoey är större ) på en härlig skogsrunda.

tjingeling!


Lilla Zoey 3 veckor gammal

Igår blev lillfisan 3 veckor gammal minsann. Tre veckor och 779 gram tung. Vart slutar detta?

ryggläge

Riktigt tjock o go om magen minsann...Mina tvåbenta barn undrar om inte Maja bjuder på grädde istället för mjölk och de undrar när hon skall sluta dia... Lugn, hon springer av sig det mesta sen när hon blir lite mer rörlig. Men visst är hon stor!! Har sett 8 veckors valpar som väger som henne! Maaaj Gaaad...

3v

Det börjar bli lite mer hund av henne nu iallafall, trots att hon bara är en liten variant då...fast tjock. Men iallafall. Hon ljusnar mer och mer för var vecka, blir nog lik sin pappa. Har faktiskt redan registrerat henne också på SKK. Eglam's Zweet Zäta My Zoey Von Z... Långt va? Men det är ju en Z bebis och hon är efter en Z ( Zelda dvs Maja ) så det fick bli många Z...

Annars inväntar vi våren, och min kusins bebis! Hon är just nu i denna stund på sjukhuset och jag bara väntar på att telefonen skall ringa. Drömde i natt att de fick en liten Göran så jag var tvungen att messa henne i morse och säga att det i så fall fick bli en tös! En nyfödd liten Göran känns lite sådär... Hon lovade att det inte blir någon Göran om det är en kille!!

Sitter också i valet och kvalet inför Hässleholmsutställningen. Det skall vara anmält senast den 15/4 på skk...Skall jag nöja mig med Ylva eller ta med någon annan också? I-lands problem inte sant?

I övrigt har jag börjat röra på mig mer, revbenen protesterar när jag gör för mycket...lyfte en matkasse men den lyftes inte högt kan jag lova...den fick lyftas av sonen istället. Längtar tills jag är lite mer fit for fight! Saknar skogen, har inte haft orken just nu utan det blir mindre promenixer hemmavid och små utflykter nu ett litet tag till. Ja, man e inte tjugo och odödlig längre, varken med eller utan knäckliga revben! Det tar sin lilla tid att repa sig. Dock hjälper det med ett gott humör och det finns det i stor portion! Ha det gott alla, nu hjälps vi åt att längta fram våren!!


Zoey 2 veckor gammal

Nu händer det grejor i valplådan!

Lilla Zoey har börjat ta sig fram lite mer sedan hon öppnade ögonen. Trots denna lilla förändring så ökar vikten stadigt! När hon sedan börjar springa runt lite så planas den ut mer, precis som för människobarnen... Men vilken liten pärlan hon är. Givetvis är man partisk, ser det bara från ett håll och man är så nöjd med det, men...hon är ju så tjock o go! Och nöjd!!

2v

zz

Övar på att gå och stå. Klorna har blivit klippta för första gången och snart hör vi nog små försök till skall från valphagen... Det är väldigt roligt att ha en valp hemma igen! Det var ju ett helt år sedan sist!

tjockis

Var bara tvungen att infoga denna bild som visar ryggen...hur magen liksom sväller ut bakifrån sett...543 gram tung!

Alla doggisar mår bra, de ser nog fram emot att Zoey skall bli stor nog att kunna lämna valphagen så att de får leka med och försöka uppfostra henne! Men en dag i sänder nu tack, vi vill hinna med att stanna upp och njuta av tiden. Skall bara läka ut mina spruckna revben ( är bättre! ) och min förkylning med bihålor som bråkar ( såklart...inget annat? ) så att man kan njuta av lite längre o härliga promenader i Bruces!!


Öppna ögon

11 dagar gammal öppnade lilla Zoey sina ögon... Lite blåaktig i blicken utforskar hon nu sin omgivning men mest äter o sover hon fortfarande förstås! 442 gram tung var hon samtidigt...En härlig liten böna! Ligger lite efter i uppdateringen av min hemsida, sorry. Är lite vissen nu med mina spruckna revben, det är minsann inte mycket man orkar med. Men, nu har det gått snart två veckor och det känns som att det håller på att vända i " ont-heten " så vi håller tummarna för det!!

ZoeysÖgon

Imorgon blir lillfisan 2 veckor och såklart undrar man ju även denna gång hur detta har gått till. Ja, livet stannar ju inte upp när saker o ting sker, både bra och dåliga, utan fortsätter och vips har det gått en vecka, en månad...ett år.

För egen del har det varit lite jobbigt under påsken nu. Min farmor fattas. Under alla år i hela mitt liv, har jag förknippat min farmor med påsken. Allt var så mysigt hemma hos henne, jag under alla högtider...men just påsken var så påskig hos henne. Om andra bara satte fram några kycklingar och hade ett påskris, hade hon nästan hela hemmet så påskigt. Så inbjudande och hemtrevligt, värme och glädje. Oh vad jag saknar henne. Det är tomt. Det hade varit underbart att få komma hem till henne och farfar igen på en påskmiddag, krama om dem, sitta ner och spela lite kort efter maten... Jag är så glad åt alla mina minnen, fast man saknar ju iallafall.

Nya tag, nya dagar. Barnen är glada och förtjusta i att stugan snart är inflyttningsbar. Min pappa målar om överallt därinne så att det skall vara fräscht och fint. Till pingst räknar vi med att kunna åka dit och njuta av våren, härligt. Bilder därifrån kommer såklart senare.


Lillan är idag 1 vecka

1 vecka gammal väger lillfisan nu 318 gram. Äter och sover, lilla Zoey Zäta, rund o go!

1v

Jag har tagit en ordentlig titt i kalendern inför kommande vår och sommarutställningar. Är nällad på att ställa ut men vill absolut vara lite bättre i kroppen först! Revbensfrakturer är väldigt smärtsamt kan jag intyga. Fy vad ont jag har. Min tid går mest åt att vila, röra mig försiktigt och ta det lugnt...mer eller mindre.

Återkommer med nya bilder så snart lilla Zoey Zäta öppnat ögonen!


Utställning avklarad...

Vill rikta ett tack till er som hjälpte mig idag, när jag inte kunde åka med till Malmö på utställningen. Har legat nerbäddad och fått rapporter hem, så mina doggisar skötte sig!

Penny o Ylva fick very god, helt outstanding nu när det var första officiella utställningen!

Honey, excellent som hon brukar. Damen som går som en klocka, dock omplacerad idag. Min lilla prinsessa.

Figo, lyckliga Figo. Hade svårt att hålla tungan inne i munnen när han blev så exalterad av alla löptikar. Trots helt ok kritik blev han diskad pga sin långa tunga. Nåväl, det kommer fler utställningar och Figo är en prins iallafall!!

Här hemma har Maja under dagen letat efter sina kompisar och samtidigt passat lilla dottern. Lilla å lilla...hon väger 260 gram idag,  2 1/2 dygn gammal. Hungrig liten dam! Hon har ökat mer än 100 gram på 2 1/2 dygn!

Zzzzz

Nu skall jag luta mig tillbaka i soffan och vila mina revben och njuta av påskveckan!

Ciao!


«oktober 2019»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Skaffa en gratis hemsida på Cybersite.se