EGLAM's Kennel

Fem veckor har passerat...

Oj oj oj... 5 veckor sedan småttingarna föddes...

Och eftersom att jag blivit med Facebook då har det blivit en hemsida där som jag varit lite flitigare med nu tyvärr... Men här kommer lite news!!

Frans - den lugna 

Goliat - den nyfikna 

Hilma - hmmm från lugn till ganska busig!

Ingo - den sällskapliga 

i dagsläget har alla utom Goliat rest sina öron, 5 1/2 vecka gamla... Men de är på väg upp...stoooora öron!

Valpar

Småttingarna... ni skulle inte blivit större! Då kunde alla stannat kvar...hmm...

Till salu är två av gossarna...

ring 0768-229911 eller maila oss eglam.se@hotmail.com för mer info!


Valparna är 1 vecka...

Insåg att mitt förra inlägg har försvunnit i cyberspace...

uppdatering kommer här:

Ästher var på hajk, lite smått panikattack här hemma innan vi ett dygn senare hittade henne...inte rymma från hundvakten lilltjejen!

Ylva och Nisse fick fyra fina bebisar förra helgen, en vecka gamla idag nu då och växer och utvecklas helt enligt regelboken...kan man önska mer?

utställningar har vi varit på och fler är på G.

inofficiellt utställning var det i Halmstad, där vi fick en massa rosetter med oss hem. Både Ådi, Alvin och Bella fick massor med sig hem!

2 Bir och 1 Bim...lite HP, och annat...väldigt väldigt roligt. ( tack Anelle Johlin för hjälpen )

Nästa helg åker Ådi till Danmark och ställs ut där... Har flörtat med Anette så hon tar honom med sig, själv skall jag vara hemma och passa Honey. Hennes valpar beräknas ju komma till nästa helg...Det ser vi fram emot!

Ok, de fyra små valparna vi har nu här, och njuter till fullo av då...?

ja, så otroligt spännande. Med tanke på hur fina valparna blev i förra kullen så vet jag inte vad jag vågar hoppas på. Än så länge ser de väldigt jämna ut med goda proportioner...fint tecknade, och tiden lär utvisa hur det fortlöper... Mkt spännande!

1 vecka gamla idag och det är hur mysigt som helst att titta på dem...

                 Ylvas valpkull 2 är 1 v


Snart månadsskifte

Tiden försvinner, bokstavligt talat. Dagarna försvinner i ett nafs och blir till veckor, månader. I nästa vecka är Bella o gänget 5 månader...hur gick det till??

Första utställningen är avklarad. Alvin o Bella, som vanligt vis är rätt tuffa gick med lite försiktiga steg, inte helt och hållet övertygade om vad de hade där att göra. Lite mer träning så förstår de att det gäller att sträcka ut stegen o se stolta ut...typ. Men det gick bra. Alvin blev 2a i sin klass, Bella blev trea med HP. 

Ylva har precis löpt, Honey är på sluttampen, Penny är mitt i löpet och Ästher har precis börjat. Det är ganska skönt när de kan synka så, för det blir ganska snabbt avklarat och vanliga rutiner efter det sen...

Lite fler utställningar närmar sig och kullplsneringar pågår också för fullt. Har vi tur så får vi valpar i vår och det hade varit fantastiskt kul!!

Vintern lyser ju med sin frånvaro så man letar istället vårtecken för fullt!


Bella bus och alla de andra...

I natt kom det snö. Rikligt med snö. Underbart härligt på alla sätt och vis, förutom när man skall ut och köra bil. Lagom förrädiskt underkylt och isigt, men kör man försiktigt så...

Lilla Bella 4 månader...

Hon verkligen älskar snön som äntligen har kommit på besök! Snart blir det utställningsdebut också, i Hässleholm tillsammans med brorsan Alvin.

Sen undrar kanske någon hur det gick med lilla Elsa...? Tyvärr så visade det sig att hon hade en djup gomspalt, långt ner alltså och det går ju inte att operera. Lilla Elsa fick somna in och nu är mamma Penny åter sitt vanliga jag och når bra igen...

Bella

Söt som socker och busig minsann...men otroligt läraktig och klok. Hon lyssnar på sitt namn och när man "jobbar"...vill lära sig. Maken till att bli rumsren snabbt har jag aldrig varit med om...  Lilla sötnosen som vi är väldigt väldigt glada för, allesamman...

Nu inväntar löptikar här hemma och förhoppningsvis vårvalpar...Oh vad vi ser fram emot utställningar!


Livet är så orättvist...

Tidigt på morgonen 10/1 fick Penny göra kejsarsnitt. Den lilla valpen hamnade i felläge. En nästan död valp trodde veterinären men som visade att viljan fanns...vi döpte henne till Elsa, efter att hon såg dagens ljus. En seg o stark liten dam, men ack så liten. 80 gram...

Efter nedgång till 71 gram fick jag henne att vända i vikt, satte klockan varje 1.5 timme...stödmatning.

Hon vände, vägde 81 gram igår morse...en strimma hopp var tänt. Det kanske går vägen, tänkte jag. Ikväll grusades mina förhoppningar...i natt är förhoppningarna nästan släkta. Livsgnistan och styrkan är Inte starka. Hon har fått kass mage, precis som de vuxna hundarna tyvärr drabbats av...Nu vill hon inte äta. Bara ligga och mysa med sin mamma i värmen...jag kan inte göra mer. Bara hoppas.

Så orättvist livet är ibland. Vad var det för mening i 5 dygn då, om det ändå skall ta slut? Usch. Penny känner det på sig. Hon har varit så konstig detta dygn, tittat på mig. Hennes mat som hon haft i överflöd verkar inte rinna till lika mycket. Har hennes kropp redan accepterat och förstått? Eller har hennes kropp ställt in sig på mängden mat Elsa behöver?? Ibland är det märkligt med djur. Jag känner mig ledsen, Penny som varit otroligt tålig och helt fantastisk...verkar acceptera och säga ok. Fasen också. Usch. Blir så ledsen när det går så här. Känner mig så trött på allt det tråkiga som tyvärr händer ibland när man har kennel. Sånt man oftast bara tar för givet, att det liksom skall gå bra helt enkelt bara...det önskar jag, om vi skall ha fler kullar...att det bara kan flyta på och gå bra utan minsta bekymmer. Kan man få beställa det? 


2014 lider mot sitt slut...

Lite Ågren drabbas man allt av, när året nästan är slut...

Blev året som man väntat sig? Hoppats?...det blir det ju förvisso aldrig, men blir det nästan som man önskat eller nära så är det ju himla bra...!

Kennel året har varit helt ok tycker jag. Jag har inte varit på så många utställningar, då den enda jag egentligen kunnat ställa är Ådi...och han blev ju "officiell" först efter Borås utställningen i somras ( & där blev han ju BIR valp!! )

Tänker man valpmässigt har det väl knappast varit fullt hus...med endast en kull och tre underbara valpar!

Men, det är ibland skönt med ett mellan år... Nästa år hoppas jag kunna tävla med både Ådi, Ästher, Bella och Alvin...så håll tummarna för det! Dock inväntar vi nog utställningen i Hässleholm, med undantag för någon inofficiell innan dess, innan vi "sopar banan"...hihi...

Planeringsmässigt 2015 så vet jag bara Hässleholm och Ronneby så här rakt upp och ner, men det kommer att bli MÅNGA fler utställningar för oss!!

Hade tankarna på att ställa Ådi i Göteborg, men eftersom att Penny skall ha valpar ( om nu allt får gå som det skall denna gång ) så vill jag hellre vara hemmavid i den vevan, även om hon inte är uträknad förrän EFTER Göteborgs utställningen... Mindre stress för både henne och mig oM vi bara kan mat dagen som det kommer typ...

Julafton kom och gick. Nästan alla julklappar förblev intakta ( förutom en som var till vår son som Be'lla envisades att tugga på... Inget ätbart men innehöll en hundbok. Jag undrar minsann om inte det fanns någon särskild doft i den...varför annars envisas med den julklappen?? Fattar det inte...

Här närmast inväntas veterinärbesöket imorgon, Be'llas 12 veckors vaccination...sen är det baske mig snart nyårsafton...Maaj gaad vad snabbt tiden går...

Ja kära vänner, vi ser fram emot ett nytt år, nya möjligheter och roliga utmaningar för flådde två och fyrbenta! Gott nytt år på er! Så hörs vi!

kram Jenny


Valparna 7 1/2 vecka gamla...

Bebisarna är som små tonåringar nu... Lyssnar ibland på vad man säger, mkt egna idéer och en hel del bus.

På torsdag väntar ett veterinär besök, på fredag skall de badas, avmaskas o klippas klor och på lördag så flyttar två av dem... Jisses vad tiden sprungit iväg nu här de sista två veckorna.

Det är en sådan roligt tid just nu. De följer en överallt man går, springer så orädda ut på gräset...visar mer och mer att de börjar haja att det är av största vilt att gå ut på gräset och kissa samt myser rejält när man lyfter upp o myser med de små liven...

Det finns liksom bara lycka o roliga saker i deras liv just nu, de är inte rädda för någonting och det är så härligt att se dem komma springandes fram!!

Honey är helt bra nu efter sitt "missfall". Hon vill nog inget hellre än att ha nya bebisar lite längre fram, av hennes sätt att bedöma situationen...och Penny är antingen skendräktig eller dräktig... Surkärring kan jag lova!!! Mmmm... Vi får väl se vad som händer nu framöver...

Jepp jepp... Julpyntning blir det till helgen och sen är det första advent på söndag då ( och vår sons födelsedag )... Hej o hå vad det går undan!!

kram så länge!! // Jenny


Valparna 5 veckor

Idag har varit en konstig dag.

Glädjen över att valparna växer och utvecklas, de är så otroligt underbara nu. En fantastisk ålder, när de lär sig gå och kissa, morra-skälla-pocka på uppmärksamhet... Upptäcka världen, dvs golvet i rummet runt valphagen... 

Den glädjen förbyttes i lite sorg idag när Honey visade att något inte stod rätt till o hon började hässja, bäfta o bädda för fullt. Slutligen kom det en liten liten död valp, inlindad i moderkaka och detta helt utan ett pip, inga värkar...ingenting. Sen har hela dagen gått åt att invänta nästa valp, som jag känner är av normal storlek men samtidigt...kommer den nu eller om några dagar?? Helt klart har denna lilla parvel som kom varit död en tid och orsakat denna tidiga förlossning. Frågan är bara hur det går med nr 2...?

Stunder som idag är det inte roligt att ha uppfödning. När man blir lite ledsen och funderar på vad som gör att det ibland blir fel... Stackars Honey. Hon som älskar bebisar...verkligen älskar bebisar. Tror inte att detta blir något bra, men man skall ju inte förutsätta att det blir pannkaka men det känns så tyvärr. Lilla gumman, bara allt reder sig med henne så känns det som prio 1 iallafall. Än så länge mår hon iallafall bra, om än att jag har koll på henne hela tiden...

Men, så hörs ett litet skall, ett litet försiktigt morrande och så skuttar de små Ylva-bebisarna runt, och man glädjs åt vad livet trots allt erbjuder. Och går med vetskapen om att allt nog har en mening, vidare. 

Tja, livets gång. Så är det bara. Slicka såren...gå vidare. Man får passa på att njuta av det man har och inte gapa efter annat. Så mycket bättre det blir då. 


Valparna 4 veckor idag...

4 veckor

Ylvas bebisar växer så det knakar... Nu börjar hagen att utforskas till fullo och det är verkligen en jätterolig tid dessa veckor här framför oss... Många roliga stunder! Valparna försöker sig på att skälla och morra på varandra och bara föreställ så gulligt det låter... Ljuvlig tid!


Valparna är nu 3 veckor!!!

Idag är det tre veckor sedan Ylva fick sina bebisar.

Otroligt så fort tiden går och man hänger knappt med...

3 veckor idag

Fina är de iallafall alla tre.

Blir svårt att bestämma sig för vilken av dem som skall stanna kvar hos oss!!

Honey är dräktig! Ultraljudet visade 2-3 valpar. 2 tror jag, precis som förut!


Skapa en gratis hemsida du också!
Cybersite.se skapar du hemsidan snabbt och enkelt med färdiga designmallar

«augusti 2019»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Skaffa en gratis hemsida på Cybersite.se